Reviews

“Bij Monique de cursus Kennismaken met grafische technieken gevolgd. Een leerzame en inspirerende opleiding in een sfeervolle omgeving. Je leert met verschillende technieken te werken, in je eigen tempo en met ruimte voor eigen inbreng. Monique is graficus en docent: ze weet waar ze het over heeft. Een prima kennismaking!”
Geert Poort

“Betrokken, zorgvuldig en in huiselijke sfeer laat Monique je kennismaken met etsen. Ik heb genoten, wat een leuke hobby!”
Annemarie Martens

“Ik heb 12 jaar met veel plezier een grafiekcursus gevolgd bij Monique. Ik heb veel geleerd van haar. Als docent heeft ze me de technieken van aquatinten, droge naald, etsen in was, linosneden en monotypes bijgebracht. Ze legde de techniek heel geduldig uit en dacht mee. Vanaf het begin stimuleerde ze me door gerichte feedback te geven op mijn afdrukken. Ze liet me experimenteren met andere materialen. Ze gaf me de ruimte om bezig te zijn met individueel werk en 1 keer per jaar maakten we een gezamenlijk werk. Bijzonder om te doen. Ze liet voorbeelden zien van grafiek van professionele kunstenaars en we gingen met de groep naar exposities. Monique is een superdocent!”
Janneke Lakerveld

“Vaak wanneer je grafiek maakt, wordt het anders dan je in gedachten had, maar des te groter de verrassing! Ook zwart wit brengt kleur in de grafiek!”
Hanneke Pentenga

“Bij deze cursus maak je als beginner kennis met de verschillende druktechnieken zoals diverse etsmethodes en lino snijden. Daarna ben je vrij om alle druktechnieken toe te passen waarbij de mogelijkheden oneindig zijn. Iedereen heeft z’n eigen manier van werken en beeldtaal. Dat werkt heel inspirerend. Tekenvaardigheid is geen vereiste, je kunt allerlei beelden van foto’s omzetten in iets wat je zelf wil drukken.”
Michiel Maas Geesteranus

“Je weet nooit precies hoe een afdruk zal uitpakken. Met de aanwijzingen van Monique over compositie, materiaal en kleurgebruik, wordt het vaak een leuke verrassing – in elk geval een interessante! De sfeer in de lessen van Monique is altijd goed. Het leuke is, dat iedereen interesse heeft in elkaars werk.”
Els van der Meent