Cursussen

Cursus kennismaken met grafische technieken

voor beginners  start zaterdag 10 september 2022

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over grafiek. Enige tekenervaring is handig, maar geen absolute noodzaak. De nadruk in deze cursus ligt op diepdruk. Je maakt kennis met etsen in al zijn aspecten. Je raakt vertrouwd met technieken als droge naald, lijnets, aquatint, kleurets, suikerets, maar ook  met andere druktechnieken als monotype en kleurenlino. Met deze basis ga je onderzoeken welke techniek het beste bij je past. Je bepaalt zelf de onderwerpen, en ik begeleid je in het komen tot een ontwerp en het maken van de afdrukken. Al na de eerste les ga je met een afdruk naar huis!

Tweewekelijks, zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur
15 lessen, kosten € 325 inclusief inkten en gereedschappen, exclusief papier en platen. Deze zijn bij mij te koop of kun je zelf meenemen. 

Cursus grafische technieken

voor gevorderden
start woensdag 7 september 2022/ start 11 januari 2023

De gevorderde cursist werkt zelfstandig en wordt aangemoedigd met de gekozen grafische technieken te experimenteren. Bijvoorbeeld door combinaties te maken tussen hoogdruk en diepdruk, of door nieuwe materialen toe te passen. Ik begeleid je in het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het komen tot mooie afdrukken. Belangrijk hierbij is idee-ontwikkeling; regelmatig houd ik werkbesprekingen waarbij we dieper ingaan op de thematiek van het werk.

Het in de cursus gemaakte werk wordt eens per jaar tentoongesteld. Soms maken we een gezamenlijk werk waarvan iedereen een afdruk krijgt, of een boekje met etsen.

Wekelijks, woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
15 lessen, kosten € 325 inclusief inkten en gereedschappen, exclusief papier en platen. Deze zijn bij mij te koop of kun je zelf meenemen. 
Volg een proefles voor € 20 inclusief materialen!

Cursus idee-ontwikkeling
(idee-noterend tekenen)

voor mensen die al langer tekenen of schilderen
start dinsdag 6 september 2022

Hoe kom je op nieuwe ideeën? Wat kun je doen om je werk verder te ontwikkelen? Wat kun je doen als je vast zit? Menig cursist zal zich in deze vragen herkennen. Wanneer je al wat langer bezig bent met tekenen, schilderen of grafiek, beheers je de techniek en heb je een voorkeur ontwikkeld voor een bepaald materiaal, formaat of onderwerp. Dan kan het zijn dat er een moment komt waarop je in herhaling valt en datgene blijft doen waar je goed in bent. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun werk verder willen ontwikkelen en verdiepen.

We gaan terug naar de basis van alle technieken: het noteren van ideeën en vervolgens maken van schetsen. Oude onderwerpen bekijken we opnieuw en benaderen we vanuit een andere invalshoek, om zo tot nieuwe beelden te komen. Op verschillende manieren daag ik je uit om nieuwe onderwerpen te verkennen. Af en toe maken we een uitstapje naar een snelle grafische techniek zoals monotype. Ook huiswerkopdrachten, zoals het verzamelen van beeldmateriaal, zijn onderdeel van de cursus. Al het werk wordt besproken. Deze cursus biedt je handvatten om stagnatie te doorbreken, waardoor je werk aan diepgang zal winnen!

Wekelijks, dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.
8 lessen, kosten € 215 inclusief materialen.